Τα παιδια που βιωνουν το διαζυγιο των γονιων τους εχουν μαθησιακες δυσκολιες

10:08 PM by

Μαθησιακές δυσκολίες έχουν τα παιδιά των χωρισμένων γονιών.


διαζυγιο και παιδια


Αναπτυξιακά προβλήματα παρουσιάζουν τα παιδιά που βιώνουν ένα διαζύγιο των γονιών τους σύμφωνα με αμερικανική μελέτη.Τα παιδιά των χωρισμένων γονιών έχουν χαμηλότερες επιδόσεις στις κοινωνικές δεξιότητες, περισσότερο άγχος και χαμηλή αυτοεκτίμηση σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Hyun Sik Kim του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν - Μάντισον.

Μελετήθηκαν συνολικά 3585 μαθητές από το νηπιαγωγείο μέχρι την πέμπτη τάξη του δημοτικού για να ερευνηθούν οι επιπτώσεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το διαζύγιο και βρέθηκε ότι τα αναπτυξιακά προβλήματα συνεχίζονται ακόμα και μετά το διαζύγιο.

"Αρχική πρόβλεψή μου ήταν ότι τα παιδιά θα βιώνουν αρνητικές επιπτώσεις ακόμα και πριν αρχίσουν επίσημα οι διαδικασίες διαζυγίου. Αλλά στη μελέτη μου φαίνεται ότι αυτό δεν συμβαίνει", τονίζει ο ίδιος ο Hyun Sik Kim χαρακτηριστικά.

Πραγματικά εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι ακόμη και οι επιδόσεις των παιδιών στα μαθηματικά επηρεάζονται από ένα διαζύγιο των γονιών.


Οι αναπτυξιακές δυσκολίες σύμφωνα με τον Hyun Sik Kim οφείλονται σε διάφορους παράγοντες συμπεριλαμβανομένου του στρες που προκύπτει από τη συμβίωση με τους γονείς, του ασταθούς περιβάλλοντος καθώς και της πιθανής μείωσης του οικογενειακού εισοδήματος.


Πηγή: iatropedia.gr

0 comments:

Post a Comment

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Note: Only a member of this blog may post a comment.