Αρνητικη ειναι η επιδραση στα παιδια οταν η μητερα εχει υψηλο εισοδημα

11:33 PM by

Το υψηλο εισοδημα της μητερας εχει αρνητικη επιδραση στα παιδια.


μητερα και παιδιά

Επιδρά αρνητικά στην δημιουργία προσωπικότητας και χαρακτήρα του παιδιού.



Παλιά οι εργαζόμενες μητέρες υπήρχαν μόνο σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, καθώς τα πρότυπα της οικογένειας ήταν τελείως διαφορετικά. 

Ο άντρας ήταν ο μόνος που εργάζονταν και οι γυναίκες έμεναν πίσω στο σπίτι να μεγαλώνουν και να φυλάνε τα τέκνα τους. Οι συνήθειες, όμως, και τα δεδομένα της οικογένειας άλλαξαν και έτσι άλλαξαν και τα πρότυπα. Πλέον οι γυναίκες είναι εργαζόμενες μητέρες και ανταποκρίνονται εξίσου καλά σε όλους τους ρόλους της ζωής τους.

Σύμφωνα με έρευνες του University College of London, οι εργαζόμενες μητέρες δημιουργούν σωστά ερεθίσματα στα παιδιά τους και επιδρούν θετικά στο χαρακτήρα τους ακόμα και ας μην είναι κοντά τους αρκετές ώρες την ημέρα.

Τα παιδιά κατανοούν ότι η μητέρα τους δουλεύει για να τους προσφέρει μια πιο άνετη ζωή και ότι τα αγαπά όσο και αυτές που δεν εργάζονται.

Στη συγκεκριμένη έρευνα, όμως, άλλα ήταν τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα και μας έφεραν προ εκπλήξεων. 

Αρνητική είναι η επίδραση στα παιδιά.


Όπως, αποδείχθηκε τα παιδιά που περνούν άσχημα και λαμβάνουν λάθος μηνύματα είναι αυτά που ζουν σε οικογένειες που η γυναίκα κερδίζει περισσότερα χρήματα από τον άντρα.

Τότε υποσυνείδητα η γυναίκα εκπέμπει έναν δυναμισμό μεγαλύτερο από του συζύγου της και αυτό επιδρά αρνητικά στην δημιουργία προσωπικότητας και χαρακτήρα του παιδιού.


πηγή: centralnews.gr

Σημείωση ΜΠΑΜΠΑ ΕΛΑ: 


Τα παιδιά κατανοούσαν από πάντα ότι και ο πατέρας τους δουλεύει για να τους προσφέρει μια πιο άνετη ζωή κι ότι τα αγαπούν όσο αυτοί εργάζονται. Πράγμα όμως που το χρησιμοποιούν ως σύνηθες αρνητικό επιχείρημα σε δικαστικές διαμάχες επιμέλειας παιδιών, δηλαδή ότι, ο μπαμπάς δεν έχει τον απαραίτητο χρόνο για να ασχοληθεί με τα παιδιά διότι εργάζεται!! Πόσο αντιφατικό. 

Αυτή η έρευνα έρχεται τώρα, να καταρρίψει ακόμα ένα μύθο και την επιχειρηματολογία, που έχουν εκ προθέσεως δημιουργήσει για να δίνουν ελαφρά τη καρδία την επιμέλεια των παιδιών στις μητέρες.  

  

0 comments:

Post a Comment

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Note: Only a member of this blog may post a comment.