Τελος το Δωρεαν, σε βρεφικους και νηπιακους σταθμους μεσω ΕΣΠΑ

4:34 AM by

Τέλος στη δωρεάν φιλοξενία νηπίων και βρεφών σε παιδικούς σταθμούς, μέσω ΕΣΠΑ.


παιδικοι σταθμοι ΕΣΠΑ

Κομισιόν: Γονείς βάλτε το χέρι στην τσέπη ακόμα και αν είστε άνεργοι - «Συναγερμός» στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για τον κίνδυνο διακοπής της χρηματοδότησης των δήμων από το ΕΣΠΑ«Μαύρο» φθινόπωρο φαίνεται πως θα περάσουν χιλιάδες γονείς, οι οποίοι έχουν μικρά παιδιά, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απειλεί να βάλει τέλος στη δωρεάν φιλοξενία νηπίων και βρεφών σε παιδικούς σταθμούς, μέσω ΕΣΠΑ. Μάλιστα, επιμένει ζητάει από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη μία έστω και συμβολική οικονομική συμμετοχή των γονέων, ακόμη κι αν είναι άνεργοι.

Το επιτακτικό αίτημα της Επιτροπής αποκαλύφθηκε κατά τα διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) δια του αρμοδίου προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και δημάρχου Νεάπολης – Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη. Ο κ. Δανιηλίδης, με τον οποίο συμφώνησαν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι, χαρακτήρισε λάθος ένα τέτοιο μέτρο, καθώς αφορά γονείς οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό είναι άνεργοι και διαβιούν στα όρια της φτώχειας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η ΚΕΔΕ έχει χαρακτηρίσει επιτακτική την ανάγκη να συνεχισθεί το πρόγραμμα στην ερχόμενη σχολική χρονιά και διεκδικεί τη διάθεση ποσού 250.000.000 ευρώ αφενός για να καλυφθούν «οι χιλιάδες επιπλέον αιτήσεις που θα υπάρξουν λόγω της κρίσης, αφετέρου για να διορθωθούν οι μεγάλες μειώσεις που υπήρξαν στις τιμές των κουπονιών».

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα αίτησης έχουν διάφορες κατηγορίες γονέων με παιδιά σε προσχολική ηλικία οι οποίες μοριοδοτούνται ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση και άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Οι ευρωπαϊκές αρχές μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου ζητούν επιτακτικά να συμβάλουν έστω και με ένα μικρό ποσό οι γονείς (πχ. 20-40 ευρώ το μήνα) επικαλούμενοι «λόγους λειτουργικότητας και ανταποδοτικότητας του συστήματος).


Από τη στιγμή που η αίτηση του γονέα γίνεται δεκτή, εκείνος δικαιούται ένα «κουπόνι» μέσω του οποίου καλύπτεται –δωρεάν έως τώρα- η συμμετοχή του παιδιού στο πρόγραμμα φιλοξενίας του παιδικού σταθμού. Όμως, πλέον, όπως ανέφερε ο κ. Δανιηλίδης, οι ευρωπαϊκές αρχές μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου ζητούν επιτακτικά να συμβάλουν έστω και με ένα μικρό ποσό οι γονείς (πχ. 20-40 ευρώ το μήνα) επικαλούμενοι «λόγους λειτουργικότητας και ανταποδοτικότητας του συστήματος).


Πηγή: gr.news.yahoo.com

0 comments:

Post a Comment

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Note: Only a member of this blog may post a comment.