Νομοθετήστε για ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ! Υπογράψτε το PETITION

8:25 AM by


Νομοθετήστε για ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ! Υπογράψτε το PETITION


κοινη επιμελεια, συνεπιμελεια


ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΤΕ ΥΠΕΡ ΚΟΙΝΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ


ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ



Η ανισότητα στην Ελλάδα από τους δικαστές σε βάρος του Έλληνα Πατέρα

Γενικότερα το πρόβλημα στην Ευρώπη λύνεται με την επέμβαση των ειδικών (κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων κλπ) οι οποίοι είναι σε θέση να προσεγγίσουν και να κατανοήσουν καλύτερα τα προβλήματα σε κάθε περίπτωση χωρισμού. 

Αντίθετα στη χώρα μας οι αποφάσεις δεν είναι πολλές φορές προσαρμοσμένες στη νέα πραγματικότητα και έτσι παρατηρείται το φαινόμενο να εμφανίζεται μια μητέρα που έχει εγκαταλείψει το παιδί της (ακόμη και περισσότερα παιδιά από διαφορετικούς πατέρες) μετά από κάποια χρόνια και να χρησιμοποιεί την ιδιότητα της μητέρας (την οποία η ίδια με τις πράξεις της έχει απορρίψει) προκειμένου να πάρει τα παιδιά, τα χρήματα της διατροφής, ή να εκβιάσει, όταν το σχέδιο απόδρασης από την οικογένεια έχει πλέον αποτύχει και μόνη λύση παραμένει η αφαίμαξη του πατέρα. 

Είναι ενδεικτικό ότι αυτό σχεδόν πάντα το υπόκεινται ενσυνείδητοι πατέρες, αφού αυτοί είναι πιο εύκολοι στον εκβιασμό της αδίστακτης μητέρας. Καμία μητέρα δεν κατάφερε να κερδίσει χρήματα από έναν αδιάφορο προς τα παιδιά του πατέρα και αυτό αποδεικνύει την ύπαρξη της πίεσης και του εκβιασμού. 

Αυτό λοιπόν είναι και το θέμα που πρέπει να μας απασχολεί και βέβαια πρέπει να εξετασθεί σε βάθος και από τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης. 

Δεν αρνείται κανείς την αξία της αληθινής μητέρας. Ο κάθε συνετός πατέρας θέλει την μητέρα των παιδιών του κοντά τους. Να τα αγαπάει, να τα φροντίζει, να τους προσφέρει ότι καλύτερο μπορεί. 

Όχι όμως να τα εκμεταλλεύεται, να τα χρησιμοποιεί, να τους περνάει το μίσος της για τον άνθρωπο που κάποτε επέλεξε για πατέρα των παιδιών της ή να προσπαθεί να τα απομακρύνει από αυτόν.

Ελλάδα: Χιλιάδες Παραβιάσεις Δικαστικών Αποφάσεων Επικοινωνίας Γονέα - Τέκνου

Στα πλαίσια των καταστατικών σκοπών και των εθελοντικών δράσεων του ΓΟΝ.ΙΣ. για την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού και κατόπιν του από 17 Οκτωβρίου 2013 σχετικού αιτήματος τους προς ΓΑΔΑ Δ/νση Άμεσης Δράσης λάβανε την από 8 Ιανουαρίου 2014 απάντηση της ΓΑΔΑ ότι τα περιστατικά παραβιάσεων δικαστικών αποφάσεων επικοινωνίας που επιλήφθηκε η Άμεση Δράση (100) για την Αττική μόνο , ήταν 179 το μήνα Νοέμβριο 2013 και 193 το Δεκέμβριο 2013(κάντε κλικ στα υπογραμμισμένα για να δείτε την απάντηση) υπολογίζεται δε ότι ο αριθμός των περιστατικών που επιλαμβάνεται η Ελληνική Αστυνομίασε όλη την Ελλάδα πρέπει να υπερβαίνει τις 15.000 ετησίως.

ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ - ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ

Τα πλεονεκτήματα της Κοινής Επιμέλειας, έχουν αποδειχθεί σε πολλές μελέτες και έρευνες.

1) Καλύτερα ψυχοκοινωνικά αποτελέσματα για το παιδί 

2) Μείωση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας 

3) Μείωση της παιδικής κακοποίησης και της ενδοοικογενειακής βίας 

4) Ο γονέας έχει περισσότερες πιθανότητες να συμμετέχει στην ζωή του παιδιού, διατηρώντας την επικοινωνία και την επαφή μαζί του 

5) Μείωση των ποσοστών των διαζυγίων 

6) Μειωμένες διαφορές και δικαστικές δαπάνες για τους γονείς 

7) Αυξημένη συμμετοχή των γονέων στην ζωή του παιδιού 

8) Και οι δύο γονείς αξιοποιούνται στην αγορά εργασίας ως εργατικό δυναμικό  
9) Αυξάνεται το ποσό της οικονομικής στήριξης για τα παιδιά σε κάθε σπίτι 

10) Ελαχιστοποιεί τις συγκρούσεις μεταξύ των γονέων 

11) Τα οικονομικά και των δυο γονέων βελτιώνονται 

12) Εφαρμόζεται το αληθινό "συμφέρον του παιδιού" 

13) Επιτρέπει και στην υπόλοιπη προέκταση της οικογένειας (παππούδες, γιαγιάδες κλπ) να έχουν ενεργή συμμετοχή στα παιδιά 

14) Μειώνει την περίπτωση της εκβιαστικής επιρροής και δύναμης που ο ένας γονέας έχει στον άλλο 

15) Ελαχιστοποιεί τις περιπτώσεις και τις συνέπειες της Γονικής Αποξένωσης 

http://equalparentinggreece.blogspot.gr/

0 comments:

Post a Comment

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Note: Only a member of this blog may post a comment.