Επαγγελματίας «μητέρα» προτείνει στη κόρη της να κάνει παιδιά για να ζει από τα κρατικά επιδόματα!

10:34 AM by

Επαγγελματίας «μητέρα» προτείνει στη κόρη της να κάνει παιδιά για να ζει από τα κρατικά επιδόματα!




«Περνάω καλά με τα επιδόματα, αρνούμαι να δουλέψω για ψίχουλα», λέει η ίδια



Η 36χρονη Sinead Clarkson από τη Βρετανία είναι επαγγελματίας μητέρα δύο παιδιών. Τα επιδόματα που λαμβάνει για την ανατροφή των παιδιών της επαρκούν για να ζει καλά κι έτσι δεν έχει δουλέψει ποτέ! 

Είναι μάλιστα τόσο ευχαριστημένη για τη ζωή της και το διαρκές εισόδημα των επιδομάτων που προέτρεψε και την μεγάλη της κόρη να κάνει παιδιά για να μην χρειαστεί να δουλέψει. Έτσι η 19χρονη Melissa που κυοφορεί το πρώτο της παιδί βαδίζει στα βήματα της μαμάς της… 

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η Clarkson λαμβάνει επιδόματα εδώ και 20 χρόνια που σήμερα φτάνουν τις 1.200 λίρες- ή 1450 ευρώ. 


«Περνάω καλά με τα επιδόματα, αρνούμαι να δουλέψω για ψίχουλα», λέει η ίδια ενώ δηλώνει ενθουσιασμένη που και η μεγαλύτερη κόρη της Melissa είναι ήδη έξι μηνών έγκυος και τα λάβει 480 ευρώ επίδομα όταν φέρει στον κόσμο το παιδί της. 

Επίσης θα λάβει τα κλειδιά ενός σπιτιού για να ζήσει, προσφορά του κράτους. 

Στον ίδιο δρόμο βαδίζει και η μικρή κόρη της οικογένειας, η 12χρονη Amie, που επίσης θέλει να κάνει παιδιά και να ζει από τα επιδόματα. 

«Δεν έχω προσόντα κι έτσι είναι πιο εύκολο για μένα να παίρνω λεφτά από το κράτος παρά να πείσω έναν εργοδότη να μου δώσει δουλειά», εξηγεί η 36χρονη. «Συμβούλεψα τη Melissa να βάλει το σύστημα να δουλέψει για εκείνη και να κάνει παιδί ώστε να έχει επιδόματα, σπίτι, και μια καλύτερη ζωή. Δεν θα ήθελα να τη δω να δουλεύει για ψίχουλα». 

Οι δηλώσεις της Clarkson προφανώς δεν θα προκαλούν θετικά συναισθήματα στους Βρετανούς φορολογούμενους, ωστόσο η ίδια επιμένει πως δεν είναι δικό της λάθος το γεγονός πως το σύστημα κάνει το να ζεις με επιδόματα καλύτερο από το να ζεις από τη δουλειά σου. 

«Ξέρω πως υπάρχουν άνθρωποι που θα εξοργιστούν με τις επιλογές μου αλλά δεν θα πρέπει να με κρίνουν. Το σύστημα μου δίνει την επιλογή να μην δουλεύω, γιατί να το κάνω αφού με τα επιδόματα βγάζω περισσότερα;», λέει. «Ο κόσμος αποφασίζει να κάνει παιδιά για να ζει με επιδόματα επειδή η χώρα το επιτρέπει. Δεν είναι δικό μας λάθος».

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr

0 comments:

Post a Comment

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Note: Only a member of this blog may post a comment.