Δικαστήριο στην Κρήτη καταδίκασε 70χρονο να πληρώσει διατροφή 12 χρόνια μετά το διαζύγιο!

4:59 AM by

Δικαστήριο στην Κρήτη καταδίκασε 70χρονο να πληρώσει διατροφή 12 χρόνια μετά το διαζύγιο! 


diazygio, dikastirio


 Ανοίγουν "νέους" νομικούς ορίζοντες στα διαζύγια!Η απόφαση του δικαστηρίου εξέπληξε τους πάντες... Κυρίως για τη χρονική στιγμή που πάρθηκε καθώς το ζευγάρι είχε χωρίσει πριν από 12 χρόνια.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», ο πρώην σύζυγος θα πρέπει να καταβάλλει διατροφή ύψους 600 ευρώ.

Ο λόγος για έναν 70χρονο συνταξιούχο που θα δίνει αυτά τα χρήματα για την κάλυψη των αναγκών της 63χρονης πρώην συζύγου του.

Την απόφαση εξέδωσε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.

Παρά τις ενστάσεις που προέβαλε ο ηλικιωμένος πρώην σύζυγος, το δικαστήριο έκρινε ότι η 63χρονη δικαιούται διατροφή καθώς είναι άνεργη.

Λόγω ηλικίας και έλλειψης μόρφωσης δεν μπορεί να βρει εργασία, δεν παίρνει σύνταξη και δεν διαθέτει εισοδήματα από τα οποία μπορεί να ζήσει. Επιπλέον αναγνωρίζει ότι καθ' όλη την διάρκεια του έγγαμου βίου, η 63χρονη απασχολήθηκε κατά κύριο λόγο με τα οικιακά και την ανατροφή των παιδιών της.

Το ζευγάρι, μετά από μακροχρόνιο έγγαμο βίο, χώρισε πριν από μία 12ετία. 

Όπως αναφέρεται στην απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων, ο σύζυγος εγκατέλειψε τη συζυγική εστία λόγω εξωσυζυγικής σχέσης.

Πριν από μερικούς μήνες η 63χρονη αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να διεκδικήσει διατροφή από τον πρώην σύζυγο της, υποστηρίζοντας ότι ήταν αδύνατον να συντηρηθεί οικονομικά. Μάλιστα στη φορολογική της δήλωση για το περασμένο έτος εμφανίζεται ένα εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 150 ευρώ.

Από την άλλη, με βάση τα στοιχεία που αξιολόγησε το δικαστήριο, ο πρώην σύζυγος εμφανίζεται να παίρνει μία καλή μηνιαία σύνταξη, να διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία αλλά και αυτοκίνητα.

Ο ίδιος, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας, ισχυρίζεται-όπως αναφέρεται-ότι το μοναδικό του εισόδημα είναι η σύνταξη του, η οποία συνεχώς συρρικνώνεται και εκ των πραγμάτων αδυνατεί να δώσει διατροφή. Κάτι ωστόσο που δεν φέρεται να δέχεται το δικαστήριο.


Πηγή: newsbomb.gr

0 comments:

Post a Comment

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Note: Only a member of this blog may post a comment.